Tips Werkgever

Hier enkele tips voor het houden van sollicitatiegesprekken

  • Tijd: Let op de tijd, laat de kandidaat niet te lang wachten, hoewel een paar minuten ‘acclimatiseren’ voor de kandidaat best prettig is. Start het gesprek niet later dan 5 minuten na de afgesproken tijd.
  • Lichaamshouding: Neem tijdens een sollicitatiegesprek een lichaamshouding aan die belangstelling uitstraalt, maar die toch ontspannen overkomt. U kunt dit doen door in het begin van het gesprek recht op uw stoel te zitten, met uw rug tegen de leuning.
  • Dynamisch gesprek: Knikken met uw hoofd terwijl u spreekt is een goede manier om uw woorden te ondersteunen of kracht bij te zetten. Gezichtsexpressie en handbewegingen kunnen het gesprek verlevendigen.
  • Motiveren: Stel de sollicitant op zijn gemak en geef hem of haar de gelegenheid voor het stellen van vragen. Houdt geen monoloog, maar stuur aan op een interactie met de sollicitant. Dit kunt u doen door de sollicitant open vragen te stellen, dat wil zeggen vragen die niet met ja of nee beantwoord kunnen worden.
  • Aankijken: Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om uw gesprekspartner aan te kijken. Door de ander aan te kijken geven we deze persoon een teken van vertrouwen.
  • Lichaamstaal van uw gesprekspartner: Behalve te letten op uw eigen lichaamstaal, is het ook belangrijk te zien hoe uw gesprekspartner zich gedraagt. Uit de houdingen en bewegingen van de ander kunt u opmaken hoe u bij hem of haar overkomt. Zo kunt u tijdens het gesprek een controlefunctie uitoefenen en het gesprek desgewenst in een andere richting sturen.
  • Persoonlijke uitstraling: U bent het visitekaartje van uw bedrijf. Uw toonzetting tijdens het gesprek, wijze van kleden en manier van het bedrijf presenteren, geven de sollicitant o.a. een indruk van uw bedrijfscultuur.

Succes, wij helpen u graag verder !