RPO

Hoe werkt Syntax Recruitment-Process-Outsourcing?

De ingehuurde Syntax Consultant werkt op dezelfde manier als een interne recruitment afdeling. De mate waarin deze activiteiten worden ondersteund wordt onderling bepaald. Wat belangrijk is, is dat de RPO-aanbieder verantwoording neemt voor het end-to-end-recruitment proces of gedeelte van het proces. Met als doelen het vergroten van de kwaliteit en het verlagen van operationele kosten. Daarnaast worden de kosten variabel.

Traditioneel is RPO het domein van de grotere, complexe organisaties die op zoek zijn naar aanzienlijke operationele flexibiliteit alsmede de financiële voordelen van Recruitment Process Outsourcing. Syntax is juist in staat om RPO ook in het (groot) MKB succesvol toe te passen, vanaf een jaarlijks vacature aanbod van 5 vacatures. Als Recruitment Process Outsourcing goed wordt uitgevoerd dan helpt het bedrijven bij:

  • Het verhogen van de kwaliteit van het proces voor interne en externe klanten;
  • Het sneller werven van goed presterende medewerkers (snellere procedure);
  • Vermindering van operationele kosten en risico’s.

Voordelen van RPO

Bij het aangaan van nieuwe overeenkomst, stelt Syntax zichzelf drie doelen.

  • Het verhogen van de kwaliteit van de sollicitatieprocedure; de kwaliteit en kwaliteitsbeleving van alle stakeholders wordt verbeterd. Dit resulteert in een hogere tevredenheid van de sollicitant, de hiring manager en de HR medewerkers;
  • Het verlagen van de kosten voor uw organisatie; de gemiddelde cost-per-hire via onze RPO dienstverlening ligt 36% lager dan voor aanvang van onze dienst. Reducties tot 50% zijn eveneens haalbaar. Daarnaast worden de meeste kosten variabel, hetgeen voor vele organisatie budgetaire flexibiliteit biedt;
  • De gemiddelde duur van de procedures verkorten; door ons strakke procesmanagement zijn we in staat de procedure (vanaf start) in 3 tot 4 weken te doorlopen. Natuurlijk organiseren we dit proces samen met HR en de lijn.

Kortom, sneller, beter en voor minder geld. En, het ontlast uw interne organisatie aanzienlijk.