Eric Hendriks

Eric Hendriks is oprichter en eigenaar van de Syntax groep. Zijn kantoor is gevestigd in het Noord-Brabantse Vierlingsbeek. Eric Hendriks is zoon van een chauffeur/ondernemer en ontving een gedegen HBO-opleiding en uiteenlopende trainingen in alles wat met bedrijfskunde en personeel te maken heeft. Aanvankelijk werkte hij als personeelsfunctionaris in een logistiek/productiebedrijf, later werd hij personeelsmanager bij een transportonderneming. Hij kent de theorie én ook de (harde) praktijk.

Mede daardoor is hij succesvol in het transport- en logistieke relatienetwerk. Daarnaast heeft hij ervaring in de technische installatiebranche en groothandel en is dus bekend met veel zakelijke ‘takken van sport’.

“Als oud HR-manager bij enkele bedrijven ben ik in 2001 begonnen met Syntax. Dit idee werd geboren door de manier van werken van andere intermediairs, je ziet ze nog steeds, “CV-schuivers” die de bedrijven en de kandidaten vaak niet (goed) kennen en gericht zijn op kwantiteit. Dit was mijn drijfveer om het anders te gaan doen! Nu vele jaren later hebben we duizenden kandidaten in onze database, werken we vanuit 3 locaties in Brabant en hebben veel duurzame relaties met opdrachtgevers.”