Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Heisterkamp investeert in rijtijden management

Geplaatst op 22 november 2017 11:36

Heisterkamp maakt werk van zijn tachograafgevevens. De logistieke dienstverlener investeert in software voor het uitlezen, analyseren en archiveren van zijn tachograafgegevens.
Lees meer

Vraag naar logistiek medewerkers stijgt ieder kwartaal

Geplaatst op 22 november 2017 11:24

Het afgelopen kwartaal is de vraag naar logistiek medewerkers opnieuw toegenomen, zo blijkt uit een nieuw ontwikkelde arbeidsmarktindex van Tempo-Team, samen met Logistiek.nl. Er waren bij elkaar opgeteld bijna 44.000 vacaturemeldingen in het derde kwartaal.
Lees meer

Schmitz Cargobull lanceert digitale start up

Geplaatst op 22 november 2017 10:17

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull heeft Kubikx opgericht. De start up richt zich op digitalisering van transport en logistieke processen.
Lees meer

Crossborder e-commerce wordt makkelijker

Geplaatst op 22 november 2017 09:04

Consumenten kunnen vanaf eind volgend jaar makkelijker online spullen of diensten aanschaffen in een ander EU-land. Buitenlandse websites mogen hen dan niet meer weigeren, naar een andere site doorsturen of eisen dat ze betalen met een creditcard uit een ander land.
Lees meer

Retourartikelen staan centraal op het Scala Logistica Store

Geplaatst op 21 november 2017 13:26

Belangrijk onderdeel van de Logistica zijn de Scala opstellingen waar meerdere exposanten samen laten zien wat een slimme en efficiƫnte oplossing zou kunnen zijn voor een onderdeel van een magazijnproces. Het Scala Store gaat over inslag, vooral van retourgoederen.
Lees meer

Transportprijzen stijgen extreem hard door gebrek aan laadcapaciteit

Geplaatst op 21 november 2017 10:39

De capaciteitsindex en de prijsindex in het Europese wegtransport zijn en blijven op extreme niveaus. Gevolg van deze aanhoudende trend is een laag blijvende laadcapaciteit die zorgt voor steeds hogere transportprijzen.
Lees meer