Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Nationale Voorraaddag 2018: “Ga bij elkaar stage lopen”

Geplaatst op 14 juni 2018 12:59

Gebruik data en statistiek, werk samen met ketenpartners op basis van de product levenscyclus, en ga bij vakgenoten op stage. Dat waren een paar lessen die de 200 deelnemers aan de Nationale Voorraaddag dit jaar mee naar huis kregen.
Lees meer

Rhenus dc ‘Newlogic III’ meest duurzame van Europa

Geplaatst op 14 juni 2018 11:52

Het nieuwe distributiecentrum van Rhenus in Tilburg ziet er niet alleen futuristisch uit, het heeft sinds deze week ook de status van ‘meest duurzame dc van Europa'. Volgens de ontwikkelaar, Dokvast, is dit bereikt doordat bij de bouw van gasloze dc volop slimme technologieën en duurzame materialen zijn toegepast.
Lees meer

Nieuw tool maakt big data effectief voor de supply chain

Geplaatst op 14 juni 2018 09:32

Waar liggen de kansen voor de supply chain als het gaat om big data? TU Eindhoven komt met een nieuw tool, die laat zien waar je als bedrijf staat op het gebied van data-integratie.
Lees meer

e-fulfilment: deze ideeën moeten voor verbetering zorgen

Geplaatst op 14 juni 2018 08:13

E-fulfilment kan slimmer, sneller, efficiënter. Hoe? 40 studenten en professionals uit de wereld van ICT en logistiek lanceerden hun plannen tijdens de e-fulfilment hackaton.
Lees meer

Vijf opmerkelijke nieuwbouw projecten: Aviko start eindelijk bouw vrieshuis

Geplaatst op 13 juni 2018 15:12

De logistiek vastgoedmarkt floreert als nooit tevoren. Tal van nieuwbouw projecten zijn op dit moment gaande of zitten nog in de pijplijn. Een nieuwe greep uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl met opmerkelijke nieuwbouw projecten van Aviko dat eindelijk start met de bouw van een groot vrieshuis en een wel
Lees meer

Nippon Express dc Maasvlakte groeit naar XXL-omvang

Geplaatst op 13 juni 2018 14:28

Logistiek dienstverlener Nippon Express Nederland breidt zijn huidige distributiecentrum op de Maasvlakte in Rotterdam uit met 32.000 vierkante meter. Met deze uitbreiding krijgt het XXL-dc, waar Nippon sinds 2015 in is gevestigd, een omvang van boven de 100.000 vierkante meter.
Lees meer