Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Vanderlande neemt belang in Smart Robotics

Geplaatst op 23 november 2017 10:47

Material handling specialist Vanderlande Industries heeft een belang genomen in het Eindhovense robot uitzendbureau Smart Robotics. De twee gaan zich samen richten op de ontwikkeling van nieuwe robottechnologie onder meer op het gebied van item-picking.
Lees meer

Simon Loos start nieuwe opvallende wervingscampagne

Geplaatst op 23 november 2017 08:52

Hoewel de campagne #100dagen100chauffeurs een groot succes was, kampt Simon Loos nog altijd met een personeelstekort. De logistieke dienstverlener is niet de enige. De hele logistieke branche heeft te maken met personeelsgebrek. Om nieuwe, talentvolle mensen aan zich te binden, start Simon Loos een nieuwe campagne: #100dagen100collega's. In 100 dagen
Lees meer

Alibaba heeft Weert weer in het vizier

Geplaatst op 22 november 2017 17:53

Het vastgoedbedrijf Focus Projectontwikkeling & Vastgoed wil in Weert een nieuw mega-distributiecentrum van 88.000 vierkante meter. Een van de gegadigden zou wederom de Chinese internetgigant Alibaba zijn, meldt Dagblad de Limburger.
Lees meer

Evofenedex hekelt Europese transportplannen

Geplaatst op 22 november 2017 16:43

De transportplannen van de Europese Unie veroorzaken een oplopend tekort aan vrachtwagenchauffeurs en een verdere druk op de logistieke arbeidsmarkt. Daarvoor waarschuwt Evofenedex voorafgaand aan een debat woensdag over de EU-plannen in de Tweede Kamer.
Lees meer

Nieuwe CaptureTech-software registreert voicepick prestaties

Geplaatst op 22 november 2017 14:33

Voice pick-technologie is al lang gemeengoed in distributiecentra. Software die de productiviteit van voicepick-verzamelaars meet en vastlegt, was tot op heden niet of nauwelijks beschikbaar. Software- en auto-id specialist CaptureTech brengt hier volgens eigen zeggen verandering in met de introductie van Performance Manager. Met deze software kunnen bedrijven alle processtromen
Lees meer

Rhenus vestigt record met mega-zonnepanelen dak (video)

Geplaatst op 22 november 2017 13:05

Logistiek dienstverlener Rhenus heeft volgens eigen in het grootste zogeheten ‘single roof zonnestroomproject' gerealiseerd in Nederland. Concreet betekent dit dat op het dak distributiecentrum van Rhenus in Eindhoven ruim 15.000 zonnepanelen liggen. Daarmee kan de de logistiek dienstverlener jaarlijks ruim 4.000.000 kWh zelf opwekken.
Lees meer