Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Montapacking neemt de De Brink over

Geplaatst op 18 juni 2018 08:12

Montapacking is weer groter geworden. De e-fulfilmentspeler heeft collega De Brink overgenomen.
Lees meer

‘Or eist einde schijnconstructie PostNL’

Geplaatst op 18 juni 2018 07:30

De Ondernemingsraad Pakketten van PostNL eist dat het bedrijf onmiddellijk stopt met het via onderaannemers inzetten van uitzendkrachten als pakketsorteerder. De or zegt ‘met ontsteltenis' kennis te hebben genomen van een recente uitzending van Zembla van 6 juni, waarin wordt gemeld dat pakketsorteerders via een schijnconstructie werken, waardoor de onderneming
Lees meer

Yusen opent 2 nieuwe distributiecentra op 1 dag in Benelux

Geplaatst op 15 juni 2018 14:03

Yusen Logistics heeft op donderdag 14 juni twee nieuw sites voor farma-logistiek in gebruik genomen. De twee warehouses zijn in Antwerpen en Oud-Gastel.
Lees meer

China per trein? aan keuze geen gebrek meer

Geplaatst op 15 juni 2018 10:17

Het aantal treinverbindingen tussen Europa en China neemt fors toe. Steeds meer logistieke dienstverleners bieden een spoorverbinding van het oude continent naar het verre oosten. Nederland blijft niet achter.
Lees meer

Europees Parlement stemt plan oneerlijke concurrentie weg

Geplaatst op 14 juni 2018 14:23

Het Europees Parlement is tegen de nieuwe regels voor het internationaal vrachtverkeer. Het EP stemde het voorstel van de weg waarin de transportcommissie van het Europees Parlement nieuwe regels voorstelt voor de rij- en rusttijden, cabotage en detachering (tijdelijk personeel uit het buitenland). Vakbond CNV spreekt van een enorme opsteker
Lees meer

Daimler imponeert met introductie van twee e-trucks

Geplaatst op 14 juni 2018 13:56

Daimler Trucks kon niet achterblijven en haakt als een van de belangrijkste truckproducenten in de wereld nu ook aan op de trend van elektrificatie. Niet één maar twéé e-trucks brengt de truckbouwer op de Amerikaanse markt.
Lees meer