Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Cargoafhandelaar Menzies ontslaat 100 man

Geplaatst op 21 september 2017 09:17

Menzies World Cargo heeft ontslag aangevraagd voor ruim honderd medewerkers. Vakbond FNV zegt daarover te zijn geĆÆnformeerd door de vrachtafhandelaar op Schiphol. Ook tientallen uitzendkrachten dreigen eruit te vliegen.
Lees meer

TransHeroes verhuist naar nieuw distributiecentrum in Rijssen

Geplaatst op 21 september 2017 08:34

Logistiek dienstverlener TransHeroes is naar een nieuw distributiecentrum in het Overijsselse Rijssen. Het bedrijf beschikt op de nieuwe locatie over een perceel van 2 hectare, waarvan 10.000 vierkante meter is bebouwd voor warehousing- en distributieactiviteiten.
Lees meer

6 miljoen euro voor nieuw logistiek kenniscentrum in Breda

Geplaatst op 20 september 2017 14:12

De provincie Brabant krijgt een nieuw logistiek kenniscentrum: de Logistics Community Brabant (LCB). Voor realisatie van het LCB, dat vanochtend in Breda werd gepresenteerd, komt een bedrag vrij van 6 miljoen euro. Het centrum is vooral bedoeld voor logistieke mkb'ers die, met hulp van kennisinstellingen en het onderwijs, hun bedrijfsvoering
Lees meer

Segro nog te bouwen NewLogic dc in Tilburg van Dokvast

Geplaatst op 20 september 2017 11:50

Logistiek vastgoedbelegger Segro koopt het nieuwe distributiecentrum NewLogic V dat in Tilburg wordt ontwikkeld. De Britse vastgoedbedrijf koopt het distributiecentrum, waarvan de bouw nog moet beginnen, op risico van ontwikkelaar Dokvast uit Oisterwijk.
Lees meer

Vraag naar logistiek vastgoed blijft groeien

Geplaatst op 20 september 2017 11:13

In de eerste helft van dit jaar is de helft meer logistiek vastgoed verhuurd en verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees meer

Manhattan breidt TMS uit

Geplaatst op 20 september 2017 10:55

IT leverancier Manhattan Associates gaat het Transportation Management Systeem (TMS) uitbreiden. Hiermee kunnen verladers voortaan gebruik maken van de voordelen van de deeleconomie binnen de transportsector.
Lees meer