Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Schone stadsdistributie: ‘We moeten versnellen en doorpakken’

Geplaatst op 23 februari 2018 06:00

Kansen en innovaties genoeg om stadsdistributie slimmer en schoner te maken. Waarom komt het dan nog maar zo mondjesmaat van de grond? Verladers, logistieke dienstverleners en brancheorganisaties zien onvoldoende de urgentie. De oplossingen die er zijn verdienen juist in versneld tempo navolging. Dat blijkt uit het ‘Nationaal onderzoek schone stadsdistributie'
Lees meer

Dit is de nieuwe Brussel hub van DHL

Geplaatst op 22 februari 2018 17:43

DHL Express heeft zijn nieuwe hub op Brussels Airport officieel geopend. Een automatisch sorteersysteem voor kleine en grote pakketten vormt het hart van de vernieuwde logistieke operatie.
Lees meer

Nedcargo: ‘gemeente Alphen aan den Rijn speculeert met grond’

Geplaatst op 22 februari 2018 16:13

Diederik Antvelink, directeur van logistiek dienstverlener Nedcargo, verwijt de gemeente Alphen aan den Rijn dat het ‘speculeert met grond'. Antvelink is boos over de hoge grondprijs die de Alphense wethouder Gerard van As (economie) vraagt voor tien hectare grond in het gebied Steekterpoort, vlakbij containerterminal Alpherium.
Lees meer

Panteia: binnenvaart fors duurder door hoge brandstofprijzen

Geplaatst op 22 februari 2018 15:01

De kosten van de Nederlandse binnenvaart stijgen dit jaar naar verwachting met 3,4 procent tot bijna 6 procent. Deze stijging is afhankelijk van het type reis en schip, meldt onderzoekbureau Panteia dat onderzoek verrichtte in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.
Lees meer

Bidfood wil honderd nieuwe chauffeurs aannemen

Geplaatst op 22 februari 2018 14:31

Traditionele wervingsacties helpen niet meer. Horecagroothandel Bidfood zet persoonlijke video's in om minimaal honderd nieuwe chauffeurs binnen te halen.
Lees meer

FNV daagt PostNL voor rechter om uitzendconstructie

Geplaatst op 22 februari 2018 14:02

Vakbond FNV sleept PostNL en uitzendbureau In Person voor de rechter. De bond eist gelijk loon voor honderden pakketsorteerders op depots in Amersfoort, Goes en Waddinxveen.
Lees meer