Nieuws uit de brancheIMG_news_01

Logistica is podium voor hernieuwde kennismaking met Yale

Geplaatst op 24 november 2017 15:30

Jarenlang ging het heftruckmerk Yale gebukt onder een tamelijk onzichtbare rol op de Nederlandse markt. Onder nieuw eigenaarschap moet daar een flinke verandering in komen. Tijdens Logistica komende week is Yale weer helemaal van de partij.
Lees meer

Zo ziet de praktijk er uit in het Scala Logistica…

Geplaatst op 24 november 2017 14:16

Bijzonder en de moeite waard om te bezoeken zijn de vier Scala's, volgende week tijdens de vakbeurs Logistica in Utrecht. Als in een soort helikopterview toont een groepje standhouders wat de innovatieve oplossingen van dit moment zijn in: move, store, pick and deliver.
Lees meer

Minder en beter verpakken kan zeker voor last mile levering

Geplaatst op 24 november 2017 12:17

Verpakken en duurzaamheid staan vaak op gespannen voet met elkaar. De groeiende stroom online zendingen noopt de industrie tot innovatieve oplossingen, want er gaat nog veel mis zo blijkt uit recent onderzoek. “Kun je een gebroken glazen vaas terug sturen?”
Lees meer

Wehkamp doet last mile per fiets

Geplaatst op 24 november 2017 10:32

Wehkamp start met bezorging per fiets. Na meerdere succesvolle pilots slaan Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen.
Lees meer

TGW wil groeien in life time services activiteiten

Geplaatst op 24 november 2017 09:41

Material handling specialist TGW Logistics nam in 2015 voor het eerst deel aan de Logistica. Dit jaar is de Oostenrijkse material handling specialist wederom de partij. Met een goed gevoel want onder Hans De Sutter, die de scepter zwaait over de Benelux organisatie, groeide TGW sindsdien hard en werd in
Lees meer

Staking bij Amazon in Duitsland

Geplaatst op 24 november 2017 09:10

Werknemers van Amazon in Duitsland leggen vrijdag op Black Friday bij meerdere vestigingen het werk neer. Het webwinkelconcern levert vanuit Duitsland ook aan Nederlandse klanten.
Lees meer