Manager Douane

Solliciteer met CV
  

Introductie

Ben jij die Douane expert die ons team en onze dienstverlening tot een hoger plan kan trekken? Dan zoeken wij jou!

Organisatie

Onze opdrachtgever is Vos Distri Logistics Oss

Het service portfolio binnen Vos Distri Logistics Oss bestaat uit:

 • Warehousing & Value Added Services
 • Domestic Transport & Distribution

Op het gebied van geïntegreerde logistieke oplossingen zoals dedicated- en shared warehousing, value added logistics (bijvoorbeeld ompakken, labelen, assemblage, reparatie en displays bouwen) cross-docking en distributie beschikt Vos Distri Logistics Oss over brede kennis en ervaring. Middels deze activiteiten zijn wij in staat waarde toe te voegen aan het logistieke proces waardoor onze klanten zich volledig kunnen focussen op de kernactiviteiten.

Daarnaast leveren wij bij Vos Distri Logistics Oss onder andere een breed scala aan transportoplossingen voor onze klanten. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoer van stukgoed, zeecontainers en bouwmaterialen voor zowel de industrie als voor de retail en we zijn gespecialiseerd in het aan huis bezorgen van consumentenartikelen.

Functie

Als Manager van de Douane afdeling ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de strategie, samen met de Business Unit Manager, en vertalen van deze strategie naar een afdelingsplan. Je beheert de douane vergunningen en zorgt dat de douane diensten worden uitgevoerd binnen de wettelijke kaders. Je zorgt voor heldere instructies voor alle voorkomende aangiften bij douane, inspectie van de invoerrechten en accijnzen ten behoeve van de in- door- en uitvoer van alle voorkomende goederen voor de klant(en). Je bent als Manager Douane verantwoordelijk voor het onderhouden van (douane) relaties met de klant en zorgt dat de uitgevoerde diensten binnen het afsprakenkader plaatsvinden. Je zorgt er hierbij voor dat de vraagstelling van onze klanten vertaald worden naar passende oplossingen binnen onze Vos organisatie. Tevens geef je leiding aan de douane afdeling, waarbij je verantwoordelijk bent voor de dagelijkse aansturing. Je zorgt voor een sterk team en ondersteunt de commerciële afdelingen bij douane vraagstukken.

Veiligheid, Customer Care, Professionaliteit, Duurzaamheid en Agility zijn belangrijke waarden voor Vos Logistics. Wij richten ons op deze waarden, zodat we onze klanten kunnen bedienen op de best mogelijke wijze. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu, andere weggebruikers en onze medewerkers. Al onze medewerkers spelen een belangrijke rol bij het nemen van deze verantwoordelijkheden en worden hierbij zo goed mogelijk begeleid door middel van coaching, training en werkoverleg. Door het bewerkstelligen van een optimale samenwerking wordt er naar gestreefd de gestelde doelen te bereiken.


Functie eisen

Ter aanvulling op het bestaande team in Oss, zijn wij op zoek naar een ambitieuze, enthousiaste, ondernemende en commercieel ingestelde nieuwe collega, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de groeiambities van Vos Logistics. Voor de specifieke functie-eisen: klik op de link onderin deze vacature.

Als potentiële kandidaat beschik je daarom over:

 • HBO werk en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op douane en/of fiscaal gebied;
 • diepgaande kennis van de (inter)nationale douanewetgeving, procedures en formulieren;
 • affiniteit en kennis van de werking en inrichting van de diverse douane systemen zoals AGS, NCTS en GPA;
 • ervaring met geautomatiseerde administraties binnen logistieke/douane/transport organisaties;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Een overige Europese taal is een plus;
 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • de ambitie en houding om zich professioneel te ontwikkelen;
 • goede kennis met geautomatiseerde systemen als Office, WMS en CRM;
 • een professionele en commerciële drive;
 • een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • een continue focus op het verbeteren van de dienstverlening.

Inlichtingen

Eric Hendriks, tel: 06-53885383, e.hendriks@syntax.nl

Solliciteer met CV