Examinator CCV CE/DE (Meerdere locaties)

Solliciteer met CV
  

Introductie

Ervaren chauffeur / diesel in je bloed? Minimaal MBO3/Havo Diploma? Wil je een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Door de toenemende vraag naar het groot rijbewijs is het CBR op zoek naar fulltime CCV-examinatoren (m/v) voor het beoordelen van onder andere bus- en vrachtwagenexamens.

Organisatie

Het CBR is een landelijke organisatie met een hoofdkantoor in Rijswijk en ruim 50 examenlocaties in het land. Het voert zijn opdracht uit met zo’n 1.200 gedreven collega’s. Die zijn zich zeer bewust van hun grote verantwoordelijkheid. Zij staan in de eerste plaats voor het maatschappelijk belang van verkeersveiligheid. Tegelijk begrijpen zij hoe belangrijk mobiliteit is voor de individuele burger of professional die zij beoordelen en welke spanning en emotie er soms komt kijken bij een examen of medische keuring.

Zij werken aan een vlotte en correcte verwerking van jaarlijks 1.8 miljoen aanvragen voor een examen, een verklaring van rijgeschiktheid of een professionele beoordeling van verkeersdeelnemers. Er wordt dus veel van onze mensen gevraagd: vakkennis, scherpte bij de beoordeling en het vermogen om op een goede manier met mensen om te gaan.

De divisie CCV van het CBR verzorgt de examens voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek en toetst de theoriekennis van beroeps- en privévliegers. CCV neemt jaarlijks circa 35.000 praktijkexamens en 70.000 theorie-examens af. Daarnaast certificeert CCV wettelijk vereiste opleidingen in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en de praktijktoetsen die onderdeel uitmaken van de basiskwalificatie van beroepschauffeurs. CCV houdt toezicht op de uitvoering van deze gecertificeerde cursussen en praktijktoetsen. 

Functie

Door de toenemende vraag naar het groot rijbewijs is het CBR op zoek naar CCV-examinatoren. Dit betekent dat je examens beoordeelt voor onder andere het bus- en vrachtwagenrijbewijs.Wat wij van jou vragen? Een flinke dosis ervaring met het groot rijbewijs (minimaal rijbewijscategorie CE) en goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Het CBR is met name op zoek naar kandidaat-examinatoren die wonen in of bereid zijn te verhuizen naar de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, (gebied tussen Alphen aan de Rijn, Alkmaar en Amsterdam), de omgevingen Bergen op Zoom, (gebied tussen Goes en Roosendaal) en Breda-Tilburg-Waalwijk

Als examinator beleef je elk uur een ander avontuur. De diversiteit van voertuigen, examenlocaties en kandidaten maakt het beroep van examinator afwisselend.

Iedere CCV-examinator volgt eerst de basisopleiding tot B-examinator. Bij een succesvolle afronding van de opleiding neem je eerst een aantal maanden B-examens af, vervolgens stroom je door naar de C/D/E/T-opleiding. Na de opleiding ben je verantwoordelijk voor het toetsen van deze categorieën. Bij afname van deze examens worden de voertuigen van de opleider gebruikt; tractor, bus en/of vrachtauto. Dit kan in combinatie zijn met een aanhangwagen. 

Als examinator:

 • geef je een deskundig oordeel over de rijvaardigheid- en vakbekwaamheid van de kandidaat;
 • zorg je voor een optimale examensfeer voor de kandidaat; je schat kandidaten goed in en stelt ze op hun gemak;
 • ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de inzittenden en de medeweggebruikers  tijdens het examen; 
 • verwerk je de examenresultaten in onze administratie; 
 • beslis je over de uitslag. Na afloop van het examen communiceer en motiveer je deze aan de kandidaat. Behalve besluitvaardigheid vraagt dat om standvastigheid en overtuigingskracht.

Werk je na een opleiding van drie maanden als examinator en ben je verantwoordelijk voor het toetsen en beoordelen van de rijvaardigheid van de examenkandidaat. Dit gebeurt op basis van de geldende wettelijke voorschriften en richtlijnen van het CBR. Je zorgt voor een optimale examensfeer voor de kandidaat en vanuit jouw voorbeeldrol weet je kandidaten goed in te schatten en op hun gemak te stellen zodat ze een optimale prestatie kunnen leveren. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid  van de inzittenden en de mede weggebruikers tijdens het examen. Ook de administratieve afhandeling van de examens behoort tot je taak. Jij beslist zelfstandig over de uitslag. Na afloop van het examen communiceer en motiveer je deze aan de kandidaat. Behalve besluitvaardigheid vraagt dat om standvastigheid, overtuigingskracht en uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Functie eisen

Het CBR vraagt:

 • minimaal een mbo-opleiding niveau 3 diploma of havo-diploma;
 • minimaal tien jaar in het bezit van een B-rijbewijs;
 • in bezit van rijbewijs CE en bij voorkeur ook DE;
 • ruime aantoonbare rijervaring met het rijbewijs CE;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden; 
 • een flexibele opstelling voor het afnemen van diverse soorten praktijkexamens op verschillende locaties; 
 • bereidheid tot een assessment, een rijtest en een medische keuring;
 • volledige beschikbaarheid (inclusief evt. overnachtingen) gedurende de basisopleiding in Leusden, die 3 maanden duurt. Het is gedurende de opleiding niet mogelijk om vakantiedagen op te nemen. 

Het CBR is met name op zoek naar kandidaat-examinatoren die wonen in of bereid zijn te verhuizen naar de omgeving van de bovengenoemde standplaats. Natuurlijk kun je een Verklaring Omtrent Gedrag afgeven.

Aanbod

Een uitdagende en zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid. Daarnaast een professionele en collegiale werkomgeving. Het aanvangssalaris is € 3.176,54 bruto per maand met uitgroei tot € 4.194,16, 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, een werkweek van 36,67 uur en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Nieuwe medewerkers starten bij ons met een jaarcontract. En een representatieve bedrijfsauto voor woon-werk.

Om teleurstelling aan beide kanten te voorkomen, vragen we je alleen te reageren als je aan alle functie-eisen voldoet.

Interesse? Stuur je CV met pasfoto, een korte motivatie en je relevante diploma's (minimaal MBO3 / HAVO) naar n.hermens@syntax.nl

Inlichtingen

Interesse? Stuur je CV met pasfoto, een korte motivatie en je relevante diploma's (minimaal MBO3 / HAVO) naar n.hermens@syntax.nl
Meer info via: Nancy Hermens, tel: 06-22994182, n.hermens@syntax.nl

Solliciteer met CV