Examinator CBR (B-rijbewijs)

Solliciteer met CV
  

Introductie

Ben jij een ervaren automobilist, die met plezier op de weg zit? Heb je minimaal MBO4/Havo Diploma? Wil jij een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid? En kun jij mensen zó op hun gemak stellen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Bij het CBR zetten ruim duizend professionals zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en verantwoord aan het verkeer kan deelnemen. Te land, ter zee en in de lucht. Daarom nemen we niet alleen verkeersexamens af, maar we toetsen ook of een bestuurder geestelijk en lichamelijk in staat is om veilig te rijden. Dat doen we met hart voor ons vak. Zo werken we bij het CBR samen aan een verkeersveilig en mobiel Nederland.

Functie

 • Als examinator bij het CBR sta je aan de basis van de verkeersveiligheid in Nederland. Tijdens een rijexamen beoordeel jij of aspirant-bestuurders verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat vraagt om inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Daarmee stel jij de examenkandidaat in staat om het beste uit zichzelf te halen. En kun je hem een uitslag meegeven die hij begrijpt en accepteert. 
 • Als examinator heb je een prachtige baan. Je komt de hele dag met allerlei mensen in contact. Je baan is ook pittig. Want elk examen moet je je weer opladen voor de kandidaat, het verkeer en de beoordeling. 
 • Daarom stellen we hoge eisen aan onze examinatoren. Op de eerste plaats op sociaal vlak. Jij stelt de kandidaat zó op zijn gemak dat hij tijdens zijn examen kan laten zien wat hij in huis heeft. Dat kun je alleen als je daar zelf plezier in hebt. Als je oprecht geïnteresseerd bent in andere mensen en graag met jongeren omgaat. 
 • Daarnaast ben je in staat om een evenwichtige examenrit op te bouwen. Zo kun je je een goed beeld vormen van de rijvaardigheid van de kandidaat. Daarvoor werk je analytisch en gestructureerd. 
 • Verder sta je stevig in je schoenen bij het overbrengen van de uitslag. Je kunt omgaan met sociale druk en bent je bewust van je positie. We verwachten dat je de uitslag helder en motiverend overbrengt, met respect voor de kandidaat en de instructeur. Je beoordeelt iedereen op dezelfde manier. Heel Nederland is onze klant. En alle klanten krijgen bij ons een gelijke, respectvolle behandeling. 
 • Uiteraard is een uitstekende kennis van wet- en regelgeving een vereiste. Jij moet per slot van rekening in een korte tijd beoordelen en uitleggen of iemand wel of niet tot het verkeer toegelaten wordt. Deze kennis maak je je eigen tijdens de eerste drie maanden van de interne opleiding.
 • Ook ben je een teamspeler. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitdragen van de CBR-norm. Integriteit en uniformiteit maken daar een groot deel van uit. Verder ben je flexibel en bereid om regelmatig in andere plaatsen te werken. 
 • Een stevige opleiding vormt je basis. Als je bij het CBR in dienst komt, begin je met een intensieve training van 3 maanden. Tijdens de eerste 8 weken krijg je 4 dagen per week les in ons opleidingscentrum in Leusden, je bent dan doordeweeks intern. Een dag in de week kijk je mee op het examencentrum waar je bent aangenomen. We verwachten dat je in die periode ook in de avonden en de weekenden studeert. Een leerzame, inspirerende maar ook zware periode, zo horen wij terug van veel collega’s. 

Functie eisen

 • Fulltime beschikbaar in het eerste jaar; na eerste jaar minimaal 4 dagen beschikbaar;
 • Minimaal algemeen mbo-niveau 4 (4-jarig) diploma of havo diploma;
 • In bezit van minimaal rijbewijs B en minimaal tien jaar ervaring als automobilist;
 • Je bent representatief en hebt een verzorgd uiterlijk, jij bent het visitekaartje van het CBR. Al onze klanten moeten zich bij jou op hun gemak kunnen voelen;
 • Een stevige persoonlijkheid. Elke dag zul je ook meerdere slecht-nieuwsgesprekken voeren, waarbij je op weerstand kunt stuiten;
 • Bereidheid tot het maken van een e-assessment, rollenspel en selectiegesprek, rijtest en medische keuring, ook wordt er een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd; 
 • Volledige beschikbaarheid tijdens de basisopleiding van 3 maanden. Daarna is een inzet van 80% eventueel mogelijk.

Aanbod

 • In de opleiding tot examinator ga je stapsgewijs, onder begeleiding van je coach, aan de slag tijdens de examens. Aan het einde van de opleidingsperiode van 13 weken beoordeelt het CBR of je op niveau bent. Met andere woorden: of jij die specialist bent die in korte tijd een optimale examensituatie kan creëren, een goede beoordeling van een examenrit kan geven en dit weet over te brengen. Dat niveau moet je halen om in dienst te komen bij het CBR. Daarbij krijg je eerst een contract van 1 jaar en daarna een vast dienstverband. 
 • Een uitdagende en zelfstandige baan met veel verantwoordelijkheid. Je werkt 36,67 uur per week. Dat doe je in een solo-functie, maar wel binnen een collegiale professionele werkomgeving. Je ontvangt een aanvangssalaris van € 3.176,54 bruto per maand (met uitgroei tot € 4.194,16), 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Als nieuwe medewerker start je bij ons met een jaarcontract, waarin een proeftijd van 2 maanden is opgenomen.
 • Om teleurstelling aan beide kanten te voorkomen, vragen we je alleen te reageren als je aan de functie-eisen voldoet.

Inlichtingen

Interesse? Stuur je CV met pasfoto, een korte motivatie en je relevante diploma's (minimaal MBO4 / HAVO) naar n.hermens@syntax.nl
Meer info via: Nancy Hermens, tel: 06-22994182, n.hermens@syntax.nl

Solliciteer met CV