Vacature Distributieplanner (Oss)

Solliciteer met CV
  

Introductie

Voor Vos Logistics, vestiging Oss, zijn we op zoek naar diverse distributieplanners.

Organisatie

Vos Logistics levert een breed scala aan transport- en klant specifieke, logistieke diensten en is met een netwerk van 25 eigen vestigingen actief in heel Europa. Met in totaal bijna 2.000 medewerkers exploiteert de onderneming een moderne vloot van 1.000 Euro 5, EEV en Euro 6 voertuigen, 3.000 ladingeenheden en 190.000 m2 opslagcapaciteit.

Binnen Vos Logistics Solutions worden klant specifieke, logistieke oplossingen geboden: van expeditie, opslag, value added services en distributie tot full supply chain oplossingen waarbij Vos Logistics de beheersing van de complete goederenstroom of delen daarvan van de klant overneemt. De kracht van de onderneming ligt in de combinatie van een Europa dekkend netwerk, geavanceerde ICT-systemen en focus op kwaliteit en service.

Functie

In de functie van Distributieplanner ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van ongeveer 120 trucks (trekker – oplegger combinaties). Je deelt stukgoederen en partijen in op de meest efficiënte en commerciële manier. Hierbij wordt rekening gehouden met alle factoren. De bestemmingen liggen voornamelijk in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

In deze dynamische functie zorg je voor een optimale afstemming tussen het vervoersaanbod en het in te zetten materieel. Je stelt een transportplanning op, je combineert de aangeboden deelpartijen tot rendabele ritten en zet de overgebleven en/of minder rendabele ritten door naar een expediteur. Als Distributieplanner verstrek je inlichtingen, verwerk je informatie en onderhoud je contact met het planners team, de Operational Manager, indien nodig met de afdeling Customer Service en met externe partijen. Je geeft instructies aan de chauffeurs met betrekking tot het correct uitvoeren van de transporten.

Veiligheid, Customer Care, Professionaliteit, Duurzaamheid en Agility zijn belangrijke waarden voor Vos Logistics. Zij richten zich op deze waarden, zodat ze onze klanten kunnen bedienen op de best mogelijke manier en nemen onze verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu, andere weggebruikers en onze medewerkers. Al de medewerkers spelen een belangrijke rol bij het nemen van deze verantwoordelijkheden en worden hierbij zo goed mogelijk begeleid door middel van coaching, training en regelmatig werkoverleg. Door het bewerkstelligen van een optimale samenwerking wordt er naar gestreefd de gestelde doelen te bereiken.

Functie eisen

Vos Logistics is op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en gedreven nieuwe collega die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de groeiambities van de organisatie in de Regionale Distributie.

Als potentiële kandidaat beschik je over:

  • MBO+ / HBO werk en denkniveau;
  • Enkele jaren ervaring op gebied van transportplanning;
  • Kennis van de rijtijdenwet en topografie van de Benelux en Duitsland;
  • Goede communicatieve vaardigheden, contacten met collega’s, chauffeurs en klanten;
  • Ervaring met TMS en planningstool (Kewill en PTV Smartour is een pré);
  • Planning kunnen maken om aan de service levels van de klanten te voldoen en de benuttingsgraad van personeel en materieel te optimaliseren;
  • Continue focus op het verbeteren van de dienstverlening.

Aanbod

Vos Logistics kenmerkt zich door een zeer open en sociaal karakter. Mogelijkheden tot ontplooiing via scholing wordt toegejuicht. Een arbeidsvoorwaardenpakket passend bij de functie en je leeftijd en ervaring zijn een vanzelfsprekendheid en zullen tijdens de gesprekken worden geëxploreerd.

Inlichtingen

Extra inlichtingen over de functie? Bel Rob Hermes 06-18517852

Solliciteer met CV