Vacature Business Development Specialist

Solliciteer met CV
  

Introductie

Wil jij meewerken aan ondernemerschap, klantgerichtheid, passie om te winnen, professionaliteit en betrouwbaarheid? Stap dan nu in als Business Development Specialist bij Raben in Oss

Organisatie

Raben Group is al meer dan 85 jaar actief op de Europese markt en biedt uitgebreide logistieke diensten aan. Bedrijven van de Groep zijn gevestigd in 12 Europese landen: Tsjechië, Estland, Nederland, Duitsland, Litouwen, Letland, Polen, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Italië.

Raben Group – Your partner in logistics

Familiebedrijf

Raben is een betrouwbare, stabiele organisatie, onafhankelijk van schommelingen op de kapitaalmarkten. Het familiale karakter van het bedrijf zorgt voor een snelle besluitvorming en ontwikkelingsplannen op lange termijn, die niet afhankelijk zijn van de samenstelling van de raad van bestuur.

Hart van Europa

Raben heeft vestigingen in 12 landen van Europa en zijn een partner die de klanten de know-how en ervaring bieden van de lokale markten.

Raben cultuur

Raben heeft een uitzonderlijke, platte organisatiestructuur, die zorgt voor een snelle besluitvorming en flexibele reacties op de veranderende behoeften van de markt.

Diensten op maat

Raben Group biedt oplossingen voor zowel grote bedrijven als, kleine en middelgrote ondernemingen. Met een goed ontwikkeld transport management -en klantrelatie systeem kunnen ze elke dienst aanpassen aan de individuele wensen en eisen van elke klant.

Werknemers

Een ervaren en betrokken team dat zich richt op de uitwisseling van ervaringen en het samen bereiken van doelstellingen. Het doel is om de klanten te ondersteunen bij hun activiteiten en om het hele logistieke proces te begeleiden.

Dicht netwerk van locaties

De goed geplande locaties van de vestigingen zorgen voor snel transport van goederen.

Voortdurende groei en proces optimalisatie

Raben werkt voortdurend aan de ontwikkeling en verbetering van de processen. Ze zijn zich ervan bewust dat de investeringen in het vervoer nauw verbonden zijn met de optimalisatie van processen en IT-systemen, wat zich vertaalt in een snelle en tijdige levering.

Gespecialiseerde vloot, afhankelijk van de te vervoeren goederen

Raben Group heeft 7.500 vervoersmiddelen tot haar beschikking die geschikt zijn voor de eisen van de verschillende sectoren, waardoor men in staat is passende oplossingen te bieden voor elke klant.

Moderne opslagcapaciteit

De klanten van Raben kunnen gebruik maken van 1,150,000 m2 gediversifieerde opslagcapaciteit aangepast aan de specifieke producteisen.

Eco-beleid

Zorg voor het milieu is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse activiteiten. De klanten kunnen gecertificeerde tools gebruiken om hun impact op het milieu te meten, zoals een speciale rekenmachine voor een nauwkeurige meting van de uitstoot van broeikasgassen en voor het plannen van acties gericht op het terugdringen ervan.

Het potentieel van Raben in Cijfers:

 • 10,000 gekwalificeerde medewerkers die openstaan voor de behoeften van de klanten;
 • 1,150,000 vierkante meter gediversifieerde opslagcapaciteit;
 • 7,500 moderne vervoermiddelen;
 • Meer dan 130 locaties;
 • Moderne IT-infrastructuur en -procedures;
 • Netwerk van reguliere binnenlandse en internationale verbindingen;
 • Certificaten ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 (HACCP).

Functie

Ter ondersteuning van Sales Buitendienst Team zijn we opzoek naar een gedreven, klantgerichte en commercieel ingestelde collega.

Verantwoordelijk voor ontwikkeling van nieuwe relaties en het uitbreiden van de business door het verzorgen van de juiste communicatie met (potentiële) partners/klanten. Daarnaast ondersteun je het Sales Team en operationele afdelingen door het voeren van commerciële en

administratieve activiteiten.

De kernwerkzaamheden zijn:

 • onderhouden contact met de (potentiele) klanten ter ondersteuning van Sales Buitendienst;
 • vertalen van de behoeftes van de klant in uitgewerkte offertes;
 • opvolging, verwerking en bewaking van openstaande offertes;
 • verzorgen communicatie naar de klanten bij veranderingen in service/prijzen/algemene voorwaarden etc.;
 • het zorgen voor correcte input van de offertes/afspraken in CRM systeem;
 • het opleveren, monitoren, en analyseren van periodieke rapportages met betrekking tot klant en procesdata;
 • bij het starten van een klant een goede opzet van implementatie samen met andere afdelingen en uiteindelijk correcte overdracht 
 • van de klant;
 • het (mede) bedenken, realiseren en onderhouden van structurele oplossingen en procesverbeteringen.

Functie eisen

De ideale kandidaat beschikt over volgende zaken:

 • HBO+ werk en denkniveau;
 • 2+ jaar ervaring in commerciële functie bij voorkeur in Transport en Logistiek;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, Duitse taal is een pre;
 • Sterke teamplayer, klantgericht, commercieel ingesteld,
 • Communicatief en contactueel sterk, nauwkeurig, stressbestendig, ondernemend en oplossingsgericht.

Aanbod

Raben Group is bekend om haar betrokkenheid bij haar omgeving en organiseert hiertoe regelmatig sessies met klanten, stakeholders shareholders en anderen uit haar naaste omgeving. Vanuit de input die hieruit komt is Raben in staat haar eigen kennis te verreiken met die van haar omgeving en is op die manier koploper in klant betrokkenheid. Naast deze fijne arbeidsvoorwaarden, passen salariëring en overige voorwaarden bij de functie en worden ze afgestemd op jouw niveau.

Inlichtingen

Meer inlichtingen over de job verkrijg je via Rob Hermes 06-18517852

Solliciteer met CV